Technik kvality
Technik kvality musí umět analyzovat a řešit problémy s kvalitou tak, aby se už neopakovaly. Musí být připraven spolupracovat na tom, aby se firmě dařilo posunout péči o kvalitu z výroby do projektů. Projekty musí dodržet náklady, termíny, ale i kvalitu. Nesmíme vyvinout výrobek a přitom opakovat chyby ze „starých“ výrobků. Chceme být hrdí na svoji práci, na to, jak pomáháme výrobkům, zákazníkům, firmě a spolupracovníkům.
Záměr
Naučit účastníky kurzu základním nástrojům, technikám a postupům kvality vč. důkladného procvičení na praktických příkladech z výrobní praxe. Hlavním cílem je umět předepsat kontrolní plán tak, aby na výrobek nepřišly žádné reklamace.
Určeno
Pracovníkům podnikových útvarů zabezpečování kvality, útvarů vývoje, konstrukce a technické přípravy výroby, manažerům projektů, auditorům, vedoucím pracovníkům výrobních úseků i pracovníkům útvarů marketingu a rozvoje dodavatelů. Zvláště vhodné pro dodavatele automobilového průmyslu.
Obsah
1. modul: akce č. 868: 23.5. – 24.5. 2022; akce č. 907: 31. 10. – 1. 11. 2022
- Kvalita výrobku
- Proměnlivost, histogram
- Rozdíl mezi „vyrobenou“ a „vykontrolovanou“ kvalitou
- Indexy způsobilosti procesu
- SPC
- Úvod do statistické přejímky srovnáváním
- Kontrolní technologie
2. modul: akce č. 868: 13. – 14. 6. 2022; akce č. 907: 14. 11. – 15. 11. 2022
- Management projektu
- Cíle kvality projektu
- QFD, určení kritických znaků výrobku
- Analýza vad, určení kritických vad výrobku
- Kontrolní plán
- FMEA
- FTA
3. modul: akce č. 868: 27. – 28. 6. 2022; akce č. 907: 28. 11. – 29. 11. 2022
- Potřeba zlepšování
- Chyby při zlepšování, metodiky zlepšování
- Ishikawův diagram, Paretův graf
- 8D Report
- DOE
- Závěrečný test
Zakončení
Po úspěšném absolvování závěrečného testu bude účastníkům vystaveno OSVĚDČENÍ o absolvování s uvedením rozsahu 48 hodin a obsahové náplně kurzu.
Poznámka
Informace shodné pro všechny 3 moduly:
- den 08:30 – 09:00 Prezence
09:00 – 17:00 Odborný program - den 08:00 – 16:00 Odborný program
Během programu bude účastníkům podáno občerstvení (káva, čaj, minerálka, chlebíčky, ovoce, zákusek).
Kurz je možno realizovat jako podnikový přímo u zákazníka se zaměřením na jeho vlastní problematiku. Nabídku na vyžádání rádi zpracujeme.
Cena kurzu
14400 Kč/osoba bez DPH (17424 Kč včetně 21 % DPH)
Cena platí pro 1 osobu v otevřeném kurzu.
Rádi Vám připravíme tento kurz i v podnikovém provedení u Vás ve firmě včetně možnosti on-line semináře.
Termíny
23. 5. - 28. 6. 2022 prezenční kurz | akce 871 14400 Kč + DPH |
31. 10. - 29. 11. 2022 prezenční kurz | akce 907 14400 Kč + DPH |
Lektoři

Místo konání
Hotel Zlatá štika Pardubice
Štrossova 127
537 01 Pardubice
GPS: 50.0393931N,15.7839311E