Rozdíl mezi vyrobenou a „vykontrolovanou“ kvalitou
Mnoho kontrol by se dalo omezit, pokud bychom kvalitní výrobek rovnou vyrobili a nesnažili se ho pouze (někdy i opakovanými) stoprocentními kontrolami najít. Vyrábět kvalitu neznamená kontroly zcela zrušit, ale nastavit je tak, aby dávaly záruku za to, že vyrábíme správně.
Záměr
Účastník se seznámí s ideálními fázemi a načasováním kontrol tak, abychom kvalitní výrobek vyrobili, nikoli pouze finální kontrolou „vykontrolovali“.
Určeno
Všem pracovníkům firem, kteří navrhují výrobek a výrobní procesy i těm, kdo provádějí vstupní kontroly, kontroly v procesu výroby i výstupní kontroly. Dále pracovníkům, kteří jsou pověřeni návrhem úsporných projektů a zlepšováním v oblasti kvality výrobku. V neposlední řadě i těm, kdo provádějí investigaci reklamovaných výrobků a určují příčiny, proč vadný kus prošel až k zákazníkovi.
Obsah
- Význam kvality v dnešním podnikatelském prostředí
- Rozdíl mezi kontrolami výrobku a kontrolami procesu
- Proměnlivost a histogram
- Rozdíl mezi vyrobenou a „vykontrolovanou“ kvalitou
- 3 kontrolní filozofie
- Praktický nácvik návrhu kontrol
Zakončení
Účastníkům bude vystaveno OSVĚDČENÍ o absolvování s uvedením rozsahu a obsahové náplně kurzu.
Poznámka
Časový program kurzu:
08:45 – 09:00 Prezence
09:00 – 17:00 Odborný program
Během programu v prezenční formě bude účastníkům podáno občerstvení (káva, čaj, minerálka, chlebíčky, ovoce, zákusek).
Kurz je možno realizovat jako podnikový přímo u zákazníka se zaměřením na jeho vlastní problematiku. Nabídku na vyžádání rádi zpracujeme.
Cena kurzu
3800 Kč/osoba bez DPH (4598 Kč včetně 21 % DPH)
Cena platí pro 1 osobu v otevřeném kurzu.
Rádi Vám připravíme tento kurz i v podnikovém provedení u Vás ve firmě včetně možnosti on-line semináře.
Termíny
25. 11. 2022 prezenční kurz | akce 916 3800 Kč + DPH |
Lektoři

Místo konání
Kavárna Artičok Hradec Králové
Třída Karla IV. 493
537 01 Hradec Králové
GPS: 50.2130600 N, 15.8239014 E