Management rizik a znalostí
Jednou z největších chyb, kterých se firmy stále dopouštějí, je nepředávání zkušeností a znalostí o procesech firmy. Odchodem každého pracovníka se tak pomalu ztrácejí již nabyté znalosti, a firmy se tak potýkají stále dokola se stejnými opakujícími se problémy.
Záměr
Poskytnout nejdůležitější prakticky použitelné informace o efektivních metodách identifikace a řízení podnikatelských rizik a procvičit jejich aplikaci na praktických příkladech.
Určeno
Pro všechny pracovníky napříč všemi útvary ve firmách, pokud mají zájem řídit rizika a využít příležitosti ke zlepšování a dále pro všechny, kteří mají zájem o řízení znalostí, udržení znalostí a zajištění stability znalostí ve firmách bez jejich trvalého snižování.
Obsah
- Riziko – o co se jedná a jak s ním pracovat
- Jak popisují rizika standardy řízení ISO
- Cyklus PDCA – bez něj to nepůjde
- 8 M – známé, neznámé
- SWOT analýza – jednoduchá a mnohdy si s ní vystačíme
- Situační analýza 7C
- Management rizik ve smyslu požadavků norem ČSN ISO 35000 a ČSN ISO 35010
- Management kontinuity činností organizace – Business Continuity Management (BCM) – ČSN BS 25999-1:2009
- Řízení bezpečnosti informací a finančních rizik
- Znalostní management jako soubor opatření a nástrojů pro management a efektivní organizační řízení výrobní firmy
- Základní popis různých druhů rizikových analýz, a z nich zejména:
- FMEA – na procesy a výrobky se nám hodí nejvíce
- FTA – pokud chceme řídit stroje efektivně
- Management kontinuity – pro některé havarijní plány pro zákazníky
- Riziko versus příležitost
- Co je psané, to je dané (správné řízení dokumentovaných informací – základ řízení znalostí)
- Praktické příklady uplatnění nástrojů managementu rizik a znalostního managementu při řízení a monitorování procesů ve výrobní firmě
Zakončení
Účastníkům kurzu bude vystaveno OSVĚDČENÍ s uvedením rozsahu 8 hodin a obsahové náplně proškolení.
Poznámka
08:30 – 09:00 Prezence
09:00 – 17:00 Odborný program
Během programu bude účastníkům podáno občerstvení (káva, čaj, minerálka, chlebíčky, ovoce, zákusek).
Kurz je možno realizovat jako podnikový přímo u zákazníka se zaměřením na jeho vlastní problematiku. Nabídku (vč. možnosti provedení on-line) na vyžádání rádi zpracujeme.
Cena a trvání kurzu
Lektoři
Místo konání
Agentura Ámos
Wolkerova 616/4
53701 Hradec Králové
GPS: 50.208626N, 15.8152846E