Pracovněprávní minimum pro vedoucí zaměstnance

Každodenní praxe vedoucích zaměstnanců přináší zvýšenou potřebu znát a dodržovat základní pravidla platné právní úpravy zákoníku práce a souvisejících právních předpisů jak před vznikem pracovního poměru, tak v jeho průběhu a při jeho skončení. Každý vedoucí zaměstnanec by měl znát i dodržovat hlavní pravidla rozvrhování pracovní doby a doby odpočinku, nařizování a schvalování práce přesčas a určování dovolené a vědět, jak má postupovat při případné kontrole inspekce práce.

V rámci semináře bude uvedena řada příkladů z praxe a zodpovězeny dotazy účastníků.

Záměr

Poskytnout komplexní přehled o aplikaci právních předpisů v oblasti pracovního práva a personalistiky, které mají největší dopad do praxe vedoucích zaměstnanců v podnikatelské sféře a vysvětlit, jak nejlépe prakticky postupovat, aby se zaměstnavatel vyhnul možným pokutám a vedoucí zaměstnanec případnému postihu za porušení svých povinností.

Určeno

Seminář je určen všem vedoucím zaměstnancům v podnikatelské sféře na všech úrovních řízení.

Obsah

  • Postup před vznikem pracovního poměru
  • Vstupní lékařská prohlídka
  • Pracovní smlouva a doporučení před jejím podpisem; Vznik pracovní poměru; Zkušební doba; Pracovní poměr na dobu určitou
  • Návrat z mateřské a rodičovské dovolené
  • Rozvázání pracovního poměru
  • Přehled základních povinnosti zaměstnanců a vedoucích zaměstnanců; Možné formy postihu za porušení povinnosti zaměstnance a doporučený postup
  • Odpovědnost za škodu
  • Délka a rozvržení pracovní doby; Přestávka na jídlo a oddech; Odpočinek mezi směnami; Nepřetržitý odpočinek v týdnu; Práce přesčas
  • Čerpání dovolené
  • Překážky v práci na straně zaměstnance
  • Postup při kontrole inspekce práce, práva inspektora
  • Příklady z praxe, zodpovězení dotazů

Zakončení

Účastníkům bude vystaveno OSVĚDČENÍ o absolvování s uvedením rozsahu a obsahové náplně kurzu.

Poznámka

8:30 – 9:00 Prezence
9:00 – 15:00 Odborný program

Během programu bude účastníkům podáno občerstvení (káva, čaj, minerálka, ovoce, chlebíčky, zákusek), s přestávkou na oběd se neuvažuje.

Kurz je možno realizovat jako podnikový přímo u zákazníka se zaměřením na jeho vlastní problematiku. Nabídka včetně referencí na vyžádání.

Účastnický poplatek

2600 Kč bez DPH (3146 Kč včetně 21 % DPH)

Aktuálně nemáme otevřené žádné termíny

Máte zájem o tento kurz? Napište nám. Třeba o termínu přemýšlíme a pomůžete nám k jeho naplnění.

Váš email